Palestijnen boos op FIFA

Bert van Marwijk, als bondscoach van Saoedië-Arabië.
Bert van Marwijk, als bondscoach van Saoedië-Arabië. Foto FAZRY ISMAIL/EPA

De Palestijnse voetbalbond heeft kwaad gereageerd op de beslissing van de FIFA om de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Saoedi-Arabië op neutraal terrein te laten spelen. De Saoediërs weigeren naar Ramallah op de Westelijke Jordaanoever af te reizen omdat zij dan via Israël moeten reizen. Saoedi-Arabië, waar Bert van Marwijk sinds kort bondscoach is, erkent Israël niet en vroeg om verplaatsing van het duel op 13 oktober om „zwaarwegende interne redenen.” De FIFA heeft nu besloten dat het duel in Jordanië moet worden gespeeld. De beslissing is definitief, volgens de FIFA is de keuze nu aan Palestijnen: akkoord gaan of de wedstrijd als een verliespartij afdoen. Ibril Rajoub, de voorzitter van de Palestijnse bond, noemt de beslissing onjuist en verwerpelijk. Palestina zit samen met Saoedi-Arabië, Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten en Oost-Timor in een poule om kwalificatie voor het WK in 2018 in Rusland. (NRC)