160.000 dieselauto’s moeten terug naar dealer

In Nederland moeten 160.000 auto’s van Volkswagen terug naar de dealer. Volgens Volkswagen-importeur Pon moeten de dieselauto’s terug omdat ze zijn voorzien van technologie om emissietests te omzeilen. Automobilisten die hun wagen terug moeten brengen krijgen dat automatisch en persoonlijk van hun dealer te horen. Gisteren werd al bekend dat de verkoop van dieselauto’s van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda bij de officiële dealers is opgeschort. Pon liet weten dat 4.100 auto’s met de omstreden Euro 5 dieselmotor ‘uit voorzorg’ niet meer worden verkocht. Mensen die rijden met een dieselauto waarmee is gefraudeerd, hoeven niet bang te zijn dat de fiscus achter hen aan komt, zei minister Dijsselbloem (Financiën. PvdA) gisteren bij RTLZ. Volkswagen erkende vorige week dat in totaal 11 miljoen auto’s met de software zijn uitgerust. In navolging daarvan is topman Martin Winterkorn opgestapt.