FIFA-bons Jack Warner geschorst voor ’t leven

Foto Reuters

Wereldvoetbalbond FIFA schorst zijn ex-vicepresident Jack Warner (72) voor het leven. Uit onderzoek naar de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 is gebleken dat Warner een sleutelrol vervulde in een groot aantal omkoopschandalen. De zakenman, politicus en voetbalbons uit Trinidad en Tobago leidde de voetbalbond voor Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben tot zijn schorsing in 2011. De vertrouweling van FIFA-voorzitter Sepp Blatter zou betrokken zijn bij steekpenningen die naar FIFA-officials in het Caribisch gebied gingen. Zij stemden vervolgens op Mohammed bin Hammam uit Qatar bij de presidentsverkiezing van de FIFA. In 2014 zou Warners familie miljoenen hebben gekregen van een bedrijf uit Qatar, kort nadat dat land het WK van 2022 had toebedeeld gekregen.

    • Ap