NRC-journalist Marc Chavannes gaat naar De Correspondent

Marc Chavannes, die sinds 1973 bij NRC Handelsblad werkt, gaat aan de slag bij De Correspondent. Bij dit online opinieblad zal hij vanaf 1 november de rol krijgen van „journalistiek geheugen en klankbord.” Daarnaast blijft hij schrijven over de Haagse en de internationale politiek.

Chavannes (69) komt terecht op een jonge redactie: „Ik zat me net af te vragen wat ik de komende 22 jaar ga doen, toen dit langs kwam. Het is goed om af en toe een nieuw kunstje te oefenen. Zij denken dat ze iets aan mijn ervaringen hebben en ik kan iets van hun leren.”

Chavannes (’s-Gravenhage, 1946) heeft sinds 2006 de column Opklaringen. Daarvoor was hij onder meer correspondent in Londen, Parijs en Washington, politiek verslaggever in Den Haag, en plaatsvervangend hoofdredacteur. Voorts was Chavannes hoogleraar Journalistiek aan Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd in 2004 bekroond met de Anne Vondelingprijs. (NRC)