Ook je hond krijgt nu z’n eigen wearable

Als wij alles van onszelf kunnen meten, waarom dan niet van je huisdier? Een succesvolle campagne van Indiegogo speelt daar slim op in met de halsband ‘buddy’. Een ‘slimme’ wearable die licht geeft in het donker, en zowat alles kan meten van je hond: of -ie wegloopt, welke temperatuur die heeft, hoeveel calorieën hij die dag heeft verbrand. Je klikt de halsband om, maakt een connectie met een appje op je smartphone, en hebt vanaf dat moment een overzicht van alles wat je hond uitspookt. Zo zit er een gps-chip in, die precies weet waar de hond is. Daarmee kun je bijvoorbeeld instellen dat-‘ie niet van het speelveldje af mag rennen, en dat je een alarm krijgt als-‘ie dat wel doet. De halsband kost je wel 161 euro, plus de verzendkosten. Binnen vier dagen heeft de campagne al genoeg geld opgehaald om door te kunnen gaan.

    • Charlotte van ’t Wout