Niet meer zeulen met je koffer

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: je bagage van je hotel naar Schiphol laten brengen.

Bedrijf: Leave your luggage Oprichters: Broers Rutger (27) en Roy van beek (30)

Je hebt een weekendje weg geboekt. Twee nachten slapen, dus drie volle dagen rondslenteren in de stad. Maar helaas: je vergeet dat je de derde dag met je koffer moet rondzeulen, wat slenteren toch minder fijn maakt. De koffer achterlaten in je hotel kan wel, maar dan moet je alsnog weer terug naar het hotel. Onnodig, vinden de broers Van Beek. Zij bedachten Leave Your Luggage.

Wat is het?

Een service die je koffers van je hotel naar het bagagedepot op Schiphol brengt. Dat bagagedepot is gewoon van de luchthaven zelf, en iedereen kan daar een koffer een dag (tot uiterlijk een maand) achterlaten.

Hoe brengen ze de koffer erheen?

Via de website laat je weten in welk hotel je zit, en boek en betaal je de dienst. Je print een kofferlabel uit en laat de koffer achter bij de portier. Een koerier van TNT komt je koffer ophalen, en brengt ’m naar Schiphol. Als je zelf op Schiphol arriveert, loop je naar het depot, laat je je bevestigingsmail en paspoort zien en krijg je de koffer weer mee.

Wat kost dat?

17,50 voor de eerste koffer, de koffers erna kosten 7,50 per stuk. Dan gaan ze ervan uit dat je de koffer die dag weer ophaalt bij het depot. Wil je ’m langer bewaren, komen er extra kosten bij. Betalen gaat via de website met creditcard.

Werkt dit ook voor Airbnb?

Nog niet. Het idee is namelijk dat een portier van een hotel de hele dag er gewoon zit om de koffer aan te nemen. Het werkt nu nog alleen in Amsterdam.

En als de koffer kwijtraakt?

Dan gaan ze kijken wie er verantwoordelijk is. In het uiterste geval vergoedt de start-up de kosten van een koffer. Ze gaan dan uit van de gemiddelde kofferwaarde: zo’n 671 euro.

    • Charlotte van ’t Wout