BNN presenteert opvolger De Lama’s

BNN-VARA komt met een vervolg op het satirische improvisatieprogramma De Lama’s. Vanaf maandag 2 november presenteert de omroep het nieuwe wekelijkse Alpacas.

Zes onbekende amateurcabaretiers moeten komische opdrachten doen en spelletjes spelen. Het nieuwe team bestaat onder anderen uit een leraar natuurkunde, een gemeenteambtenaar, een parttime stuntman en een stand-up-comedian. Sophie Hilbrand leidt de nieuwe show.

De Lama’s is een van de succesvolste televisieprogramma’s van BNN van de afgelopen jaren. Het programma begon in 2004, kende negen seizoenen en eindigde in 2008. Daarna werden regelmatig afleveringen herhaald.

Het populaire programma betekende de doorbraak van onder anderen Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge. In 2006 won het BNN-programma de publieksprijs Gouden Televizier-ring.

Het nieuwe programma is vernoemd naar de alpaca, net als de lama een kameelachtige uit Zuid-Amerika. De alpaca is langhariger en – met een schofthoogte van 90 centimeter – kleiner dan de lama. Het dier wordt ook wel ‘berglama’ genoemd.

Alpacas moet de populariteit van NPO 3 een positieve impuls geven. BNN probeerde het afgelopen jaar al diverse programma’s die niet aansloegen bij het publiek, zoals StartUp en De Social Club.