‘Donald Trump is minder rijk dan hij claimt’

Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat in de VS, is een stuk minder vermogend dan hij zegt. De zakenman claimt dat hij 10 miljard dollar (8,9 miljard euro) aan bezit heeft, maar volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft hij nog niet eens de helft ervan. In de jaarlijkse rijkenlijst eindigt Trump met 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) vermogen op de 392ste plaats van rijkste mensen ter werled. Forbes komt tot die conclusie nadat het blad alle bezittingen van Trump heeft gewaardeerd. Het blad zegt zich te baseren op tachtig bronnen. Volgens Trump is zijn vastgoed, waar het meeste vermogen van Trump zit, veel meer waard dan Forbes denkt.

Op de jaarlijkse lijst blijft Microsoft-icoon Bill Gates op de eerste plaats staan met 75 miljard dollar. Dat is weliswaar 6 miljard minder dan vorig jaar, maar nog altijd het meest van allemaal. Op nummer twee staat de Spaanse oprichter van kledingketen Zara. Amancio Ortega is volgens de laatste beurskoersen goed voor 70 miljard dollar vermogen. Op drie staat superbelegger Warren Buffett met 61 miljard dollar, gevolgd door de Mexicaan Carlos Slim (60 miljard dollar) die rijk geworden is van zijn telecombedrijf. Larry Ellison, de oprichter van Oracle, is de nummer vijf. Li Ka-Shing, eigenaar van Kruidvat, is een van de grootste stijgers (+1,6 miljard dollar) en staat op plaats 17.(NRC)