Welcome to the Mosque

None

Richard, de stiefbroer van documentairemaker Robb Leech werd in 2013 veroordeeld tot zes jaar celstraf voor het voorbereiden van terroristische aanslagen. Leech maakte eerder twee BBC-documentaires, My Brother The Islamist (2011) en My Brother the Terrorist (2014), over de relatie met Richard en diens transformatie naar fundamentalistische moslim. Na het behandelen van extremisme wil Leech met Welcome to the Mosque het leven van gewone moslims in beeld brengen. Hij kreeg toestemming om acht maanden lang te filmen in de East London Mosque, een van de grootste moskees van Europa. Hij brengt de dagelijkse gang van zaken in beeld en bekijkt de vele faciliteiten; van een sportschool tot een koppelingsdienst voor jonge moslims. De oudere leden van de gemeenschap vertellen over hun jeugd in Oost-Londen en het racisme waar ze mee te maken kregen. Verder zien we Salman, de jonge communicatiemanager van de moskee. Als het nieuws binnenkomt dat drie Londense schoolmeisjes naar Syrië zijn vertrokken om zich aan de sluiten bij terreurgroep ISIS, moet hij de families van de meisjes ondersteunen.