Champions League: PSV verliest met 3-2 bij CSKA Moskou

Seydou Doumbia scoort de 3-0 voor de Russische voetbalclub CSKA Moskou
Seydou Doumbia scoort de 3-0 voor de Russische voetbalclub CSKA Moskou Foto MAXIM SHIPENKOV / EPA

PSV heeft vanavond zijn tweede duel in de Champions League niet weten te winnen. De Eindhovenaren verloren met 3-2 van de Russische voetbalclub CSKA Moskou.

De ploeg van Phillip Cocu keek al na zeven minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van voormalig VVV’er Ahmed Musa. Spits Seydou Doumbia kopte de tweede binnen en mocht ook een strafschop benutten: 3-0. Een tweede penalty die CSKA nog voor de rust kreeg, schoot de Ivoriaan hoog over.

In de tweede helft herpakte de Eindhovenaren zich nog wel, maar ze hadden moeite om door de Russische verdediging heen te breken. Adam Maher zorgde er voor dat Maxime Lestienne nog twee keer kon scoren. Na rood voor Arias was PSV nog twee keer dicht bij de gelijkmaker maar een nieuwe Europese stunt zat er voor de Eindhovenaren niet in.

Blessures

Tegen de koploper uit de Russische competitie werd duidelijk dat PSV zonder de geblesseerde spelbepalers Andrés Guardado en Luuk de Jong niet de sensationele indruk kan maken zoals tegen tegen Manchester United twee weken geleden.

andere wedstrijden

Dankzij Juan Mata heeft Manchester United de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League wel gewonnen. De Spaanse middenvelder had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de overwinning op VfL Wolfsburg: 2-1. Na de nederlaag twee weken geleden bij PSV (2-1) boekte de formatie van coach Louis van Gaal zodoende de eerste drie punten.

Galatasaray speelde uit bij Astana gelijk: 2-2. De Turkse titelhouder, met Wesley Sneijder, verspeelde tweemaal een voorsprong en scoorde vier keer. Hakan Balta en Lionel Carole werkten de bal in de slotfase in eigen doel. Bilal Kisa en Sinan Gümüs schoten wel aan de goede kant raak.

Juventus was vanavond te sterk voor Sevilla. De Italiaanse kampioen boekte een overwinning van 2-0. Real Madrid won eveneens met 2-0. De club ging op bezoek bij Malmö FF.

(ANP)