Twee doden in Taiwan door tyfoon Dujuan - honderdduizenden geëvacueerd

De tyfoon Dujuan heeft Taiwan aan twee mensen het leven gekost. Zeker 324 mensen raakten gewond. Dat hebben Taiwanese staatsmedia gemeld volgens Reuters. De storm, die in het openbare leven in Taiwan heeft platgelegd, is intussen aangekomen op het Chinese vasteland.

Een man haalt keien uit de rivier Xindian nadat tyfoon Dujuan over Taiwan was getrokken. Foto AFP / Sam Yeh

De tyfoon Dujuan heeft in Taiwan aan twee mensen het leven gekost. Zeker 324 mensen raakten gewond. Dat hebben Taiwanese staatsmedia gemeld volgens Reuters. De storm, die het openbare leven in Taiwan heeft platgelegd, is intussen aangekomen op het Chinese vasteland.

In Taiwan blijven de beurzen en een aantal toeristische attracties gesloten. AP meldt dat in het land 710 duizend mensen zonder stroom zaten en 370 duizend zonder stromend water.

Chinese voorzorgsmaatregelen

Ook in China zijn voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zijn vluchten geschrapt en heeft de provincie Fujian (37 miljoen inwoners) ruim 32.000 vissersboten met aan boord zo’n 160.000 mensen opgeroepen terug te keren naar de haven, meldt Xinhua. In totaal zijn volgens het Chinese staatspersbureau 260 duizend mensen geëvacueerd.

Volgens Xinhua is Dujuan de 21e tyfoon van dit seizoen. De autoriteiten hebben code oranje afgekondigd, in China het op één na hoogste weeralarm. Het Chinese meteorologisch instituut verwacht dat de storm snel in kracht afneemt, hoewel er nog altijd zware regenval wordt verwacht.

    • Bastiaan Nagtegaal