‘The truth is still out there’ - Bekijk de eerste trailer van de nieuwe X-Files

Jarenlang heeft hij tevergeefs gezocht naar de waarheid, maar zijn obsessie is nog altijd niet verdwenen. En dus gaat Fox Mulder verder in het vervolg op de X-Files, waarvan de trailer vannacht verscheen. “You are close.”

Jarenlang heeft hij tevergeefs gezocht naar de waarheid, maar zijn obsessie is nog altijd niet verdwenen. Daarom gaat Fox Mulder na een pauze van ruim dertien jaar verder met zijn onderzoek naar de ontvoering van zijn zusje. Vannacht verscheen de eerste trailer van de nieuwe X-Files. “You are close.”

De tweedelige trailer voor de nieuwe serie:

Bij elkaar opgeteld duurt het opwarmertje van Fox, dat de serie uitzendt, nog geen anderhalve minuut. Om de spanning op te bouwen werd de trailer in tweeën gesneden. Het eerste stuk, tot aan het telefoontje, verscheen tijdens de serie Gotham; de rest een paar reclameblokken later.

Eerder verschenen al flarden

In de korte video is te zien hoe Mulder (David Duchovny) te horen krijgt dat hij bij het staken van de serie, in 2002, heel dicht bij de waarheid was. “Our work is the key to everything”, zo realiseert de FBI-agent zich dan. Maar hij beseft ook dat hij de zoektocht niet alleen kan uitvoeren.

En dus belt hij zijn voormalige partner Dana Scully (gespeeld door Gillian Anderson) met wie hij jarenlang paranormale avonturen beleefde. Want, zo is de belangrijkste boodschap uit de trailer: “The truth is still out there.”

De beelden die eerder al verschenen:

Het is niet voor het eerst dat er beelden uit het vervolg op de X-Files verschijnen. In juli zond Fox namelijk al flarden uit van de nieuwe opnames, die afgelopen zomer begonnen. Maar de vannacht uitgezonden beelden zijn wel de eerste die iets over de nieuwe afleveringen verklappen.

Pas in januari op televisie

Fans van de X-Files – 15 Emmy’s en 5 Golden Globes – moeten overigens nog even wachten voordat de serie uit 1993 weer terugkeert op televisie. De eerste aflevering van de nieuwe serie komt namelijk pas in januari volgend jaar op televisie. In totaal heeft Fox slechts zes afleveringen op de planning staan.

De serie rondom agenten Mulder en Scully trok op zijn hoogtepunt ruim 27 miljoen Amerikaanse kijkers. Zij keken hoe het duo elke aflevering een onverklaarbare en onopgelost FBI-zaak oploste, een X-file. Mulder zocht daarbij vaak naar buitenaardse, paranormale verklaringen, Scully naar wetenschappelijke.

    • Joost Pijpker