Soms oppervlakkig

Zanger Kwabena Sarkodee Adjepong, alias Kwabs, had al een hit met zijn single ‘Walk’, zijn debuutalbum heet Love + War. De zang klinkt rond en ‘zwaar’, Kwabs geeft zijn woorden gewicht mee. Zijn stem contrasteert met de instrumentatie: een elektronisch decor met synthesizers, en korte pulsering van bassen. Hoewel Kwabs’ stem in het soulgenre past, bleven typische ‘soulinstrumenten’ - gitaar, orgel, blazers - achterwege. Dat leidt bij ‘Walk’ en ‘Perfect ruin’ tot veroverende nummers, maar de aanpak is soms oppervlakkig: dan zijn de synthetische wendingen voorspelbaar en verloopt de sound te gladjes. Bij de BBC zong Kwabs vorige week in Later... with Jools Holland zijn liedje ‘Forgiven’, slechts begeleid door de drie stemmen van achtergrondzangers. In deze simpele, akoestische uitvoering kwam het nummer het best tot zijn recht. Op 4 november staat Kwabs in Paradiso, Amsterdam.

    • Hester Carvalho