Poulefase Champions League: Chelsea onderuit, Bayern wint dik

Chelsea-coach José Mourinho tijdens de wedstrijd tegen FC Porto in de groepfase van de Champions League Foto AP/Steven Governo

Het moeizame spel van Chelsea in Engeland lijkt nu ook door te sijpelen in de Champions League. De Engelse ploeg verloor in Portugal van FC Porto met 2-1. Bij Bayern München blijft spits Lewandowski scoren: drie keer tegen Dinamo Zagreb dit keer, eindstand 5-0.

Twitter avatar FCBayern FC Bayern München Wegen hoher Nachfrage verlängert: Die #LewanGOALski-Wochen beim #FCBayern. 10 der letzten 13 FCB-Tore vom Polen! #wow http://t.co/nFkvCmNDPB

De ploeg van José Mourinho staat momenteel veertiende na zeven wedstrijd in de Premier League en nam die problemen ditmaal mee naar de groepsfase van het Europese bekertoernooi. André André en Maicon zorgde voor doelpunten van Portugese kant, alleen Willian deed namens de Engelsen iets terug. Chelsea staat nu derde in poule G, achter FC Porto en Dinamo Kiev die een punt meer hebben.

Barcelona wint moeizaam, Arsenal verliest

Titelverdediger FC Barcelona miste duidelijk sterspeler Messi. In de eerste wedstrijd sinds zijn blessure speelde Barça in eigen huis moeizaam en wist het pas in de slotfase, mede dankzij een doelpunt van Luis Suarez, Bayer Leverkusen met 2-1 te verslaan.

Van de topclubs wisten alleen Barcelona en Bayern te winnen. Naast Chelsea verloor Arsenal in Londen met 3-2 van het Griekse Olympiakos, terwijl AS Roma uit tegen het piepkleine BATE Borisov uit Wit-Rusland met 3-1 onderuit ging.

De uitslagen van alle wedstrijden van vanavond:
Groep E
Fc Barcelona - Bayer Leverkusen 2-1
BATE Borisov - AS Roma 3-2

Groep F
Bayern München - Dinamo Zagreb 5-0
Arsenal - Olympiakos 2-3

Groep G
Maccabi Tel-Aviv - Dynamo Kiev 0-2
FC Porto - Chelsea FC 2-1

Groep H
Olympique Lyon - Valencia 0-1
Zenit St. Petersburg - AA Gent 2-1

    • Sam de Voogt