Net als andere 007’s

Voor de soundtrack van de nieuwe James Bond-film Spectre maakte Sam Smith ‘Writing’s on the wall’. De ballade heeft een klassiek arrangement met dramatische violen en rollende pauken – zoals we dat kennen van eerdere Bond-songs. Smith wilde graag de Bond-titelsong zingen. Twee jaar geleden stuurde hij zijn agent een sms met alleen de tekst 007. ‘Writing’s on the wall’ schreef hij met Jimmy Napes, met wie hij eerder de hit ‘Stay with me’ maakte. ‘Stay with me’ werd dit jaar beloond met een Grammy. Smith zegt dat hij heeft geprobeerd zich in 007 te verplaatsen en iets van zijn kwetsbaarheid erin te stoppen. Dat leverde teksten op als ‘If I risk it all, would you break my fall?’ De eerste reacties op het nummer variëren van ‘epic’ en ‘very Bond’ tot ‘James Bland’. BBC Radio 1 twitterde een fragment van het nummer met een stukje ‘Earth song’ van Michael Jackson. Beide nummers zouden erg op elkaar lijken.

Anouk Eigenraam

    • Anouk Eigenraam