Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Grote overname in telecom gaat niet door Fusies

De krachtenbundeling van Liberty Global, onder meer eigenaar van het Nederlandse Ziggo, met Vodafone gaat niet door. Het Britse Vodafone, een van de grootste telecomaanbieders ter wereld, maakte gisteren bekend dat gesprekken met de Amerikaanse branchegenoot zijn gestaakt.

Al sinds eind vorig jaar waren er geruchten dat de twee concerns overnamegesprekken voeren. Begin juni bevestigde Vodafone dat voor het eerst. Volgens het concern ging het om een mogelijke uitwisseling van bedrijfsonderdelen. Een reden voor het staken van die onderhandelingen is niet gegeven.

Liberty Global heeft vooral veel kabelnetwerken die interessant zijn voor telecomaanbieders. Vodafone kocht al eerder kabelnetwerken in Duitsland en Spanje. De omzetten van telecomproviders staan onder druk. Gratis internetdiensten concurreren met spraak en sms-bundels.

Op de Britse beurs daalde het aandeel Vodafone gisteren met 5 procent naar het laagste punt in tien maanden. (NRC)