Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Banksy’s nare pretpark gaat naar vluchtelingen

Het antipretpark Dismaland (letterlijk ‘Naargeestigland’ en een duistere knipoog naar Disneyland) van graffitikunstenaar Banksy is zondag na vijf weken gesloten. De tijdelijke, nachtmerrieachtige buitententoonstelling in een vervallen ex-pretpark, heeft 150.000 bezoekers getrokken.

Volgens Banksy was Dismaland een themapark dat duidelijk maakte dat andere themaparken over grotere thema’s zouden moeten gaan. In het park waren werken van hem en andere bekende kunstenaars als Damien Hirst te zien. Bruikbare onderdelen van Dismaland zullen worden overgebracht naar het vluchtelingenkamp in Calais.