Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Hulpverlener van ICCO doodgeschoten

Een Italiaanse hulpverlener is gisteravond in de diplomatieke wijk van de Bengaalse hoofdstad Dhaka door mannen op een motorfiets doodgeschoten. Een groep, die zegt deel uit te maken van Islamitische Staat, heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Ze waarschuwde in een verklaring dat ook andere Westerlingen doelwit zouden kunnen worden. De politie poogt te achterhalen of IS inderdaad achter de moord zit. Het zou haar eerste actie zijn in Bangladesh. De Italiaan, Cesare Tavella, werkte sinds mei voor de Nederlandse hulporganisatie ICCO in Dhaka. (AP)