Dusseldorp Groep overgenomen door Duitse concurrent Remondis

Het Nederlandse afval- en sloopbedrijf Dusseldorp Groep (omzet 2014: 135 miljoen euro) komt in handen van het Duitse Remondis. Die splitst het bedrijf op en verkoopt de infra-, sloop- en milieutak door aan het Nederlandse ReintenInfra, net als Dusseldorp een grote speler in het oosten van het land. Van de 275 werknemers verhuizen er 200 mee naar ReintenInfra. De overige 75 komen bij Remondis (omzet 2014: 6,4 miljard euro) in dienst. Dusseldorp Groep worstelde de afgelopen jaren om het hoofd boven water te houden. Volgens Adriaan Visser, interimdirecteur bij Dusseldorp, is de continuïteit van het bedrijf bij Remondis in veiliger handen. Daarnaast is de hoop dat het bedrijf kan profiteren van het uitgebreide netwerk van de Duitsers, die in verschillende Europese landen actief zijn op het gebied van afvalinzameling en -verwerking. (NRC)