Frankrijk bombardeert IS-kamp in Syrië

De Franse luchtmacht heeft gisteren voor het eerst in Syrië gebombardeerd. Frankrijk voerde al een tijdje verkenningsvluchten uit boven het land. De aanvallen op stellingen van Islamitische Staat (IS) zijn „autonoom uitgevoerd”, maar wel in samenwerking met de internationale coalitie tegen IS. De Franse president Hollande zegt dat de luchtaanvallen een trainingskamp van IS in het oosten van Syrië hebben verwoest. Frankrijk is het eerste Europese land dat de VS bijstaat in de bombardementen in Syrië. Frankrijk was al actief boven Irak. Hollande stelde twee weken geleden dat luchtaanvallen tegen IS in Syrië „noodzakelijk” waren. Door de oorlog in dat land is een enorme stroom vluchtelingen naar Europa op gang gekomen, waardoor ingrijpen is gerechtvaardigd, volgens Frankrijk.