Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

CNN toont debat in virtual reality

CNN gaat een live-verslag in virtual reality (VR) maken van het Amerikaanse verkiezingsdebat der Democratische presidentskandidaten op 13 oktober. Hierdoor kan de kijker zelf rondkijken en zich bijvoorbeeld richten op een spreker terwijl die niet aan het woord is. Voor VR – rondom video – heb je een speciale bril nodig, die nu nog weinig mensen bezitten. Dit aantal zal waarschijnlijk groeien als de bril goedkoper wordt. Zo kondigde Samsung donderdag een goedkope VR-bril aan van 99 dollar.