Petrobras sluit SBM niet meer uit van opdrachten

Olieplatformbouwer SBM Offshore mag weer meedingen naar opdrachten van de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras. Dat heeft SBM Offshore vanochtend voor beurs bekendgemaakt. Vorig jaar heeft Petrobras SBM Offshore uitgesloten van opdrachten wegens de corruptieaffaire waarin SBM Offshore verwikkeld was. Nu heeft de Braziliaanse dochter van SBM Offshore weer een uitnodiging van Petrobras ontvangen. Die uitnodiging volgt na een onderzoek door Petrobras naar de „compliance-standaarden” van SBM Offshore, zo meldt het bedrijf uit Schiedam. Vorig jaar schikte SBM Offshore voor 240 miljoen dollar met justitie wegens omkoping in onder meer Brazilië. Petrobras is zelf ook verwikkeld in een groot corruptieschandaal. Daar doen de Braziliaanse autoriteiten onderzoek naar. (NRC)