Moederbedrijf Dixons en MyCom in problemen

De BAS Group, het moederbedrijf van elektronicaketens Dixons, MyCom en iCentre, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het concern zaterdag bekendgemaakt. De winkels en de webshops blijven tot nader order open.

Bij BAS Group, met hoofdkantoor in Almere, werken 1.200 mensen. De omzet bedroeg vorig jaar 319 miljoen euro. Daarop werd 12,6 miljoen verlies geleden. Met hulp van een bewindvoerder van advocaten- en notarissenkantoor Holland Van Gijzen wordt bekeken of een doorstart mogelijk is.

Van de winkelketens van de BAS Group is Dixons verreweg de grootste: 88 vestigingen, waar 650 mensen werken. Bij computerzaak MyCom werken 350 mensen verdeeld over 38 winkels. Bij iCentre werken 190 mensen in 24 winkels.

Deze laatste keten is gespecialiseerd in Apple-producten. Zij kwam twee jaar geleden in handen van de BAS Group. Deze keten was kort daarvoor failliet gegaan. Dat bood de BAS Group een kans om de markt van Apple te betreden.

De BAS Group werd eind vorige eeuw opgericht door Steven Bakker. Hij stapte afgelopen voorjaar op als topman.

De financiële problemen bij Bas Group staan niet op zichzelf. Veel andere ketens in de detailhandel raakten afgelopen jaren in de problemen, zoals Etam, Schoenenreus, Siebel, Free Record Shop, De Harense Smid, Polare, Halfords en Mexx.