Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Vluchtelingen

Schrijvers doen actie voor Syrië

Britse schrijvers en uitgevers zijn een hulpactie begonnen die 1 miljoen pond (1,36 miljoen euro) moet opleveren voor Syrische vluchtelingen. Romanschrijver Hilary Mantel en de thrillerauteurs Ian Rankin en Lee Child maken deel uit van de schrijvers wier boeken door uitgevers worden gedoneerd aan de boekhandelketen Waterstones. De opbrengst van The Buy Books for Syria-campagne gaat naar hulporganisatie Oxfam. „Koop een boek en red een leven”, zei Rankin tegen de BBC. (NRC)