Goal v/h Weekend van de best betaalde Italiaan ter wereld

Sebastian Giovinco, de atomische mier genoemd vanwege zijn bescheiden lengte en dynamische dribbels, maakte de mooiste. Foto AP / Chris Young

Goals uit Portugal, de eredivisie en de Major League Soccer. Het is deze week de best betaalde Italiaanse voetballer op aarde die de mooiste maakte.

Het was het weekend waarin Hulk weer eens een kanonskogel afvuurde en Bebé, een van Sir Alex Fergusons grootste flops, een vreemde vrije trap afleverde. Voor Manchester United was het vooral het weekend waarin voor het eerst sinds de landstitel in 2013 weer eens de koppositie gepakt werd.

3. Jonas (Benfica)

Er waren redelijk wat mooie goals van afstand dit weekeinde. Uit Frankrijk en Brazilië bijvoorbeeld. Ramires (Chelsea) stond lang op de nominatie voor een ereplaats deze week, totdat via zijn oude club Benfica deze goal kwam overwaaien. Jonas, de Braziliaanse spits van de grootmacht uit Lissabon, is een waardige nummer drie op deze maandagochtend:

2. Viktor Fischer (Ajax)

Enfant terrible in de Premier League en nu in eigen land weer helemaal opgebloeid: Hatem Ben Arfa. Fraaie solo van hem dit weekend, maar we gaan toch voor Fischer. Enkele weken geleden stond ‘ie er ook al tussen en of je nu van Ajax houdt of toch vooral niet: je kunt moeilijk om hem heen als hij dit soort goals maakt. Heerlijke beweging en subtiel afgemaakt. Santiago Arias kan aan de bak volgende week tijdens de topper.

1. Sebastian Giovinco (Toronto FC)

Eeuwig talent uit de school van Juventus. Kwam in de Serie A moeizaam tot wasdom en koos in januari uiteindelijk voor een avontuur in Toronto en een ridicuul salaris van 9 miljoen euro per jaar inclusief bonussen. Hij werd plots de best verdienende Italiaanse voetballer ter wereld. Giovinco, 164 cm hoog, maakte het echter helemaal waar: 29 duels, twintig goals en twaalf assists. Waarvan deze de meest recente. Voorzet? Dan had hij ‘m wel gewoon met het binnenkantje gegeven.

    • Jules Seegers