In beeld

Circus Renz wacht op een wonder

Het 114 jaar oude Circus Herman Renz dreigt ten onder te gaan aan een belastingschuld. Directeur Milko Steyvers probeert de eindjes aan elkaar te knopen en zijn mensen te behouden. Circus Herman Renz heeft bij de fiscus een betalingsachterstand van 150.000 euro. Een investeerder heeft, na vergelijkbare problemen vorig seizoen, voor 3 ton de tent, wagens en andere materialen gekocht in de hoop op rendement. Maar na drie maanden zag hij al dat er weinig winst te behalen was en zette hij het circus te koop. Ook hij wil geld zien. Steyvers: „Mijn vrouw en ik weten niks van financiën. We zijn geen geschikte personen om dit zinkende schip te redden.”
Milko Steyvers (53) is clown en circusdirecteur.
Merlijn Doomernik
Clown Joanes (32) is een multitalent uit een Franse circusfamilie. Hij jongleert, balanceert op een ladder, speelt trombone en concertina. Hij heeft samen met hoepelkunstenares Vanessa Labat een tweeling van zes die naar de rijdende school gaat.
Merlijn Doomernik
Alla Chebanova (30) is een Oekraïense luchtacrobate van circustheatergezelschap Bingo uit Kiev. Ze is normaalgesproken de vangster in de dubbele trapeze-act. Maar nadat partner Yevheniia bij een ongelukkige landing tijdens een voorstelling in Lelystad haar teen brak, heeft Alla urenlang getraind zodat ze voorlopig een solo-act kan laten zien.
Merlijn Doomernik
Luchtacrobaat Niko Huesca (24) uit Ierland is de zoon van de wereldberoemde clown Fumagalli. Jarenlang had hij een act met zijn broer. Nadat die aan een ernstige ziekte overleed, heeft hij met zijn beste vriend een luchtact ingestudeerd.
Merlijn Doomernik
Philippa Judyan (31) is een danseres uit Engenland. Ze wordt in het circusteam Pip genoemd en reist al jaren rond met illusionist Vincent Vignaud.
Merlijn Doomernik
De Italiaan Michel Jarz (50) is al jarenlang zowel technisch bedrijfsleider als paardenman bij Circus Herman Renz. Hij komt uit een bekende circusfamilie. Zijn vader was vlieger in de act: The Flying Jarz. Hij stierf na een val uit de trapeze.
Merlijn Doomernik
Vanessa Labat (29) uit Frankrijk was kapster tot zij verliefd werd op clown Joanes. Ze ging met hem op reis, oefende vijf jaar op een betoverende hoepelact en treedt sinds drie jaar op.
Merlijn Doomernik
Vincent Vignaud (32) uit Frankrijk is begonnen als jongleur, maar wilde meer en werd illusionist. Hij gaf voorstellingen op cruiseschepen en had een grote eigen show in Hong Kong. Dit is zijn eerste jaar in het circus.
Merlijn Doomernik
Geoffrey Berhault (24) is een Franse stuntman die de hele dag door traint op de dubbele strakke draad.
Merlijn Doomernik