Beam stond als 15de in de rij

Foto Robert Galbraith/Reuters

De vrouw die je ziet, op het scherm in het midden van de foto, is Brianna Lempesis uit San Diego. Ze wordt geïnterviewd door tv-stations, nadat ze een iPhone 6S heeft aangeschaft. Die zit in het witte tasje om een haakje. Een haakje dat aan Beam vastzit. Wie Beam is? Beam is de robot van Brianna Lempesis. Voluit heet hij BeamPro Remote Presence Device. In Palo Alto, vlakbij San Francisco in de Amerikaanse staat Californië, stond vorige week een rij mensen te wachten op de uitgave van de nieuwe iPhone 6S. Lempesis had blijkbaar geen zin of geen tijd om zelf in de rij te gaan staan, en heeft Beam, namens haar, in de rij gezet. (Of, wat ook kan, Lempesis had wel tijd en ook wel zin, maar ze deed mee aan een publiciteitsstunt voor de Beam-robot.) Verschillende fotopersbureaus hebben foto’s verspreid van Beam die tussen anderen in de rij staat te wachten.

„Ik sta in de rij, net als alle anderen, ik heb alleen een ander lichaam”, zei Lempesis vorige week. „Sommige mensen hebben stoelen neergezet in de rij, maar ze zijn niet echt hier. Ik ben dus heel eerlijk bezig. Ik sta dus gewoon nummer 15 in de rij.” Lempesis was de meeste tijd via een videoverbinding te zien op het scherm van Beam.