Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Vluchtelingen

RTV Noord: Kindbruidjes op weg naar mannen in Ter Apel

Zo’n twintig minderjarige meisjes die in Syrië zijn uitgehuwelijkt en getrouwd, zijn onderweg naar aanmeldcentrum Ter Apel. Ze reizen hun mannen achterna die in Nederland asiel hebben gekregen. Dat meldt RTV Noord, op basis van stukken van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Het zou gaan om onder meer twee meisjes van 13, twee van 14 en een meisje van 15 dat naar haar man van 38 jaar gaat. Vorig jaar hebben 34 uitgehuwelijkte meisjes asiel aangevraagd in Nederland, meldt de zender, van wie er negen nu meerderjarig zijn. Nederland erkent kindhuwelijken als die in het land van herkomst zijn gesloten. (NRC)