Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Tieners opgepakt na brand in moskee in Londen

De Britse politie heeft twee verdachten van 14 en 16 jaar oud gearresteerd op verdenking van brandstichting in de Baitul Futuhmoskee, een grote moskee in Londen waar gisteren een grote brand uitbrak.

Foto AFP / Jack Taylor

De Britse politie heeft twee tieners gearresteerd op verdenking van brandstichting in de Baitul Futuhmoskee, een grote moskee in Londen waar gisteren een grote brand uitbrak. De verdachten zijn 14 en 16 jaar oud, meldt persbureau AP op basis van de Londense politie.

Gisteren probeerden zeventig brandweermannen het vuur te blussen in de moskee in het zuiden van de Britse hoofdstad. Eén man is naar een vlakbij gelegen ziekenhuis gebracht na het inademen van rook. De brand heeft bijgebouwen flink beschadigd, maar niet de centrale gebedsruimte van de moskee. Ongeveer de helft van de begane grond van het gebouw, een deel van de eerste etage en het dak zijn door de brand beschadigd.

De bouw van de moskee werd in 2003 afgerond. Volgens de eigen website beslaat de moskee een oppervlakte van 2.1 hectare en kunnen meer dan 10.000 mensen tegelijk in het gebouw zijn.