Epke Zonderland na hersenschudding op tijd beter voor WK-kwalificatie

Epke Zonderland in actie op de brug tijdens het EK Turnen in Montpellier. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Turner Epke Zonderland is hersteld van zijn hersenschudding en doet volgende week zaterdag mee aan de kwalificaties voor de wereldkampioenschappen. Dat maakte de topsporter bekend op Twitter:

Twitter avatar epkez Epke Zonderland Vanwege de hersenschudding die ik een paar weken geleden opliep ben ik een tijdje niet actief geweest op twitter, ik heb afgelopen week m’n
Twitter avatar epkez Epke Zonderland Training weer wat opgepakt met als doel me volgend weekend te kwalificeren voor t WK. Heb er vertrouwen in dat het gaat lukken

Selectie is aanstaande zaterdag

Na de interland tegen Wit-Rusland aankomende zaterdag selecteert bondscoach Mitch Fenner zes van de tien turners, plus één reserve, om mee te gaan naar Glasgow. Zonderland heeft er vertrouwen in dat hij bij die selectie zit.

De olympisch kampioen wil vanaf 23 oktober in Schotland zijn wereldtitel op de rekstok verdedigen. Zijn voorbereidingen op de WK liepen enkele weken geleden flinke vertraging op, toen Zonderland bij een training op zijn hoofd terechtkwam en een hersenschudding opliep.

Zonderland is nu zo goed als hoofdpijnvrij, meldt zijn coach Daniël Knibbeler, en heeft de training hervat. Zonderland:

“We zijn er nog niet, maar ik verwacht dat Epke de komende drie weken sprongen zal gaan maken.”

    • Carlijn Vis