Brazilië belooft flinke vermindering uitstoot broeikasgassen

De Amazon Tall Tower Observatorium (ATTO), in het hart van het Amazonegebied, meet de klimaatverandering. Foto AFP / Raphael Alves

Brazilië heeft toegezegd de uitstoot van broeikasgassen in 2025 met 37 procent te hebben verminderd ten opzichte van 2005. President Dilma Rousseff kondigde de Braziliaanse doelstelling vandaag aan op de klimaattop tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Behaalde resultaten van de afgelopen jaren neemt Rousseff mee in haar doelstelling.

Ook uitte Rousseff de ambitie om per 2030 de uitstoot met 43 procent te hebben verminderd. Brazilië is van plan deze doelen te halen door meer in te zetten op zonne-energie, windenergie en biomassa.

Daarnaast wil Rousseff de ontbossing in het Amazonegebied verder tegengaan. Rousseff bevestigde nogmaals dat ze een einde wil maken aan illegale boskap in het gebied. Brazilië heeft het grootste oppervlakte aan regenwoud van alle landen in de wereld.

    • Menno Sedee