Kijken: de spectaculaire nieuwe videoclip van De Staat

De nieuwe videoclip van De Staat is opgenomen in één ruimte, en de camera maakt slechts een uitzoomende beweging. Saai? Alles behalve. De reacties variëren zo ongeveer van ‘spectaculair’ tot ‘bijzonder’ tot ‘wow’.

De nieuwe videoclip van rockband De Staat is opgenomen in één ruimte, en de camera maakt slechts een uitzoomende beweging. Saai? Alles behalve. De reacties variëren zo ongeveer van ‘spectaculair’ tot ‘bijzonder’ tot ‘wow’.

Frontman Torre Florim zweept als een ware witch doctor een menigte van kale mannen op, met blote torso’s. Als een rituele dans, die in een zwevende climax eindigt.

Twitter avatar ehpo Niels Aalberts Die nieuwe video van @DESTAAT is niet normaal tof: https://t.co/FdVVy7jLFM Wow. En die song is ook geweldig.
Twitter avatar BoySchouten Boy Schouten Wat blijven die gasten van @destaat zich toch vernieuwen en ontwikkelen. http://t.co/Yg4ntJ7FGG Al jaren de beste Nederlandse band. Punt.
Twitter avatar LeoBlokhuis Leo Blokhuis Goeie help zeg. Dit is spectaculair. @destaat- Witch Doctor. (Ik weet het, ben er laat bij, maar ik zit in Schotland) http://t.co/lIgKb2da3E
Twitter avatar MrPaans Mr.Paans Volgende jaar @destaat op Lowlands, in de Alpha en dan met z’n allen deze doen:
https://t.co/U99ib6ETvx

Tegen 3voor12, dat de clip als eerste bracht, zegt Florim:

“Het was de laatste video die ik wilde maken voor de nieuwe plaat. We zijn vorig jaar al begonnen met plannen maken. Ik ontdekte veel religieuze dansen, waarbij er heel synchroon wordt bewogen. Dat vond ik een heel vet idee. De videomakers moesten uitvinden hoe het allemaal moest. Als je geen Hollywood studio achter je hebt, dan is dat gewoon vet veel werk. Maar het resultaat mag er wezen.”

De videomakers, dat zijn de Bredase Studio Smack en animator Floris Kaayk, bekend van de hoax van de flying Dutchman.

Zo is de clip gemaakt:

    • Mirjam Remie