Eredivisie: Ajax wint van FC Groningen, AZ verslaat Heracles

Nemanja Gudelj van Ajax heeft de 1-0 gescoord.
Nemanja Gudelj van Ajax heeft de 1-0 gescoord. ANP / Olaf Kraak

Lees hier de uitslagen van de wedstrijden in de eredivisie van vanavond.

Heracles - AZ

Heracles heeft tegen AZ de verrassend hoge plaats op de ranglijst geen moment waar kunnen maken. De Alkmaarders maakten een einde aan de spectaculaire zegereeks van de ploeg uit Almelo en wonnen in een aantrekkelijk duel verdiend met 3-1.

In de eerste helft scoorden Markus Henriksen en Jeffrey Gouweleeuw. Nadat invaller Jaroslav Navratil na rust de aansluitingstreffer maakte, bepaalde Muamer Tankovic de eindstand op 3-1.

Twitter avatar AZAlkmaar AZ Van den Brom: ‘Ik heb genoten van mijn ploeg. De automatismen worden steeds beter.’ #azher #AZ

Ajax - FC Groningen

Ajax heeft de thuiswedstrijd van FC Groningen gewonnen. Nemanja Gudelj en invaller Viktor Fischer tekenden voor de treffers in de ArenA (2-0).

Ajax blijft door de zege koploper van de eredivisie. Het elftal van trainer Frank de Boer bleef tegen FC Groningen voor de zesde keer in zeven competitiewedstrijden zonder tegentreffer.

Ajax heeft sinds 15 februari dit jaar al geen doelpunt meer geïncasseerd in een thuiswedstrijd in de eredivisie. Middenvelder Hakim Ziyech van FC Twente was de laatste speler die in een competitiewedstrijd in de ArenA doelman Jasper Cillessen passeerde.

Heerenveen - Vitesse

Vitesse heeft zich niet belond met een zege in Heerenveen. De ploeg van trainer Peter Bosz had de beste kansen op een treffer, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd doelpuntloos. De 0-0-eindstand helpt beide teams niet op de ranglijst.

Vooral in de eerste helft had Vitesse een aantal grote kansen, maar de aanvallend ingestelde ploeg kreeg de bal er niet in. Slechts één keer lukte het Dominic Solanke, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Ook Heerenveen had enkele kansen, maar mocht zich na afloop vooral gelukkig prijzen met een punt.

Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen sc Heerenveen en Vitesse kregen mogelijkheden op een treffer, maar het vizier stond niet op scherp. #heevit

Utrecht - Cambuur

FC Utrecht en SC Cambuur hebben beide een punt overgehouden aan een spectaculaire confrontatie in De Galgenwaard. De bezoekers uit Leeuwarden stonden twintig minuten voor tijd met 3-1 voor, maar mochten uiteindelijk nog blij zijn met een gelijkspel: 3-3. Cambuur speelde de laatste tien minuten met een man minder, nadat doelman Harm Zeinstra met rood was weggestuurd. De ploeg van trainer Henk de Jong wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen.

Bartholomew Ogbeche bracht Cambuur op voorsprong, maar Willem Janssen trok de stand kort na rust gelijk. Via Ogbeche en Sander van de Streek liepen de bezoekers in korte tijd uit naar 1-3, waarmee het duel beslist leek. Nacer Barazite zorgde echter voor de aansluitingstreffer en na het wegsturen van Zeinstra maakte Janssen uit een strafschop gelijk.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht Hier staan ze: de OldStars van #fcutrecht en @SCCambuurLwd, die vandaag met de spelers het veld op gingen. #utrcam http://t.co/M16flUfUzI

De wedstrijdverslagen zijn van persbureau ANP.

    • Mirjam Remie