In beeld

De ‘metalmoslima’ van Sao Paulo

Brazilië, de islam en heavy metal. Drie zaken die je in eerste instantie niet direct met elkaar in verband zou brengen. Maar ze worden verenigd in de persoon van Gisele Marie, een 42-jarige tot de islam bekeerde vrouw uit Sao Paulo die sinds een paar jaar de leadzangeres is van de heavymetalband Spectrus. Marie is de kleindochter van Duitse katholieken en bekeerde zich in 2009 tot de islam nadat haar vader was overleden. Sindsdiend draagt ze een niqaab, niet bepaald een klederdracht die je met metal zou associëren. "Niet veel mensen verwachten een moslimvrouw te zien die een boerka draagt, vroom is en als professioneel gitarist in een metalband speelt, dus veel mensen zijn geschokt. Maar anderen zijn nieuwsgierig en vinden het juist interessant."
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce
Reuters / Nacho Doce