Lokale bestuurders ouderenbond sluisden voor 200.000 euro weg

Lokale bestuurders van ouderenbond ANBO hebben voor circa 200.000 euro aan ledengeld verduisterd. Het geld is weggesluisd naar stichtingen, verenigingen, zaken- of privérekeningen buiten het bereik van het landelijk bestuur. De seniorenorganisatie heeft het nieuws na berichtgeving in het Algemeen Dagblad bevestigd.

Stichtingen en verenigingen regelden de financiële bijdragen zogenaamd voor de bekostiging van bouwprojecten. Ook lieten lokale bestuurders geld overmaken naar zaken- of privérekeningen waar het centrale bestuur niet meer bij kon. Het grootste fraudebedrag in een enkele zaak bedraagt 150.000 euro. Inmiddels zijn alle rekeningen van de lokale afdelingen geblokkeerd. Vanaf nu moeten leden toestemming vragen als zij geld willen voor projecten. In totaal staat er nog zo’n 3,4 miljoen euro op de rekeningen van de lokale afdelingen. De ANBO heeft sinds 2014 een aantal keer aangifte gedaan bij de politie van verduistering. (NRC)