Sla je geld stuk met Kim Kardashian’s app

Foto Helmut Fohringer /EPA

De zusjes Kardashian en Jenner heten Kim, Khloé, Kourtney, Kylie en Kendall en omdat ze allemaal unieke, individuele persoonlijkheden zijn, kwamen ze vorige week allemaal tegelijk met ongeveer dezelfde app. De bekendste van de familie is Kim (34).

Kim zet zeer succesvol haar bekendheid om in klinkende munt. Ze wordt de koningin van sociale media genoemd, en krijgt naar verluidt voor zo’n beetje alles wat ze op Twitter en Instagram aanprijst betaald. Volgens Forbes is ze 52 miljoen dollar waard.

Shot this for KimKardashianWest.com when I was 3 months pregnant 📷 @stevengomillion

Een foto die is geplaatst door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Er bestaat daarom ook geen twijfel over haar nieuwe app: ook die blaast als een hete geiser het consumentisme in je gezicht. Het kost niet voor niets 2,99 euro per maand om Kim’s kledingkast te mogen volgen. Meestal is dat niet per se onaangenaam: voor wie haar look graag wil kopiëren is deze app perfect. Voor elk kledingstuk of likje make-up bestaat een linkje naar een webwinkel. Dat verwacht je van zo’n app ook. Ik heb (nog) niks daadwerkelijk besteld, maar het is een fluitje van een cent om je geld stuk te slaan op de zorgvuldig gesponsorde outifts van Kim.

us-ipad-1-kim-kardashian-west-official-app
Verder is deze app heel braaf. Haar fotosectie bestaat uit haar geregisseerde Instagramfoto’s en de livestream blijkt niet live, maar een saai filmpje van 40 seconden. Je leert eigenlijk helemaal niets substantieels over Kim.

Soms is het ook buitengewoon ongemakkelijk. Zo is er de sectie ‘Get North’s Look’, waarin dochter North (2) volop wordt ingezet voor het blaartrekkende kapitalisme van haar ouders. Kim is al zwanger van een tweede accessoire. Is dat vermarkten van je kind ethisch oké?

Beeld uit app

Gezellig op de foto met de familie Kardashian. Beeld uit app

Nog erger is het bezoekje van Kim aan patiënt Anissa via Make-A-Wish. Niemand weet wie Anissa is of wat ze heeft - het blijft bij een verhaaltje over hoe geïnteresseerd Anissa was in Kim, en vervolgens moest ze op de foto met Kim. Eerst met een bordje ‘I met Kim Kardashian’ en daarna met uitgeknipte foto’s van de familie Kardashian.

Zo’n bekendheid als Kardashian afkraken is overduidelijk laaghangend fruit, natuurlijk. Maar hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, en de app van Kim grossiert in zich verplaatsende lucht. Ze is bovendien een personality die van alles verkoopt, behalve haar persoonlijkheid.

Kim Kardashian West Official App
2,99 euro per maand, voor iPhone en iPad
Beoordeling:

*

    • Peter van der Ploeg