Loting KNVB-beker: Klassieker in Rotterdam, PSV tegen amateurs

Twee voetbalfans poseren met de KNVB-beker. Foto ANP/Vincent Jannink

Voetballiefhebbers kunnen zich op gaan maken voor een extra Klassieker dit jaar. In de loting van de derde ronde van de KNVB-beker zijn Feyenoord en Ajax aan elkaar gekoppeld.

De wedstrijd in Rotterdam vindt, net als de andere bekerwedstrijden, plaats op 27, 28 of 29 oktober. Anderhalve week later wordt het beladen duel nog eens dunnetjes overgedaan in de competitie. Titelverdediger FC Groningen mag bij FC Utrecht proberen de kans op herhaling in levende te houden. Bij de loting van de laatste 32 ploegen treffen verder profclubs NEC en Sparta elkaar, mag Willem II op bezoek bij Go Ahead Eagles en treft sc Heerenveen thuis Helmond sport.

Sowieso twee amateurclubs bij laatste 16

PSV heeft het een stuk beter getroffen. De profs uit Eindhoven mogen zich in eigen stadion zien te plaatsen ten koste van de amateurs van Genemuiden. Twee amateurclubs zullen zich sowieso plaatsen voor de achtste finales: HBS en Kozakken boys en ook Berkum en HHC mogen onderling gaan uitmaken wie de eer dit jaar hoog houdt.

Ook leuk: naamgenoten Excelsior ’31 (amateurs uit Rijssen) en Excelsior (profs uit Rotterdam) nemen het tegen elkaar op in de strijd wie de beste vertegenwoordiger is van de klassieke naam.

De volledige loting:
Telstar - AZ
Feyenoord - Ajax
PSV - Genemuiden
FC Utrecht - FC Groningen
Heracles Almelo - Kon. HFC
Almere City - FC Den Bosch
FC Lienden - Roda JC
Berkum - HHC
HBS - Kozakken Boys
VVSB - FC Emmen
Go Ahead Eagles - Willem II
Achilles ’29 - SV Spakenburg
FC Dordrecht - Capelle
NEC - Sparta Rotterdam
SC Heerenveen - Helmond Sport
Excelsior ’31 - Excelsior

    • Sam de Voogt