Lieve haat,

Je hebt gelijk. Het is natuurlijk wijvengezeik. Alle woorden die uit mijn XX-keel komen, druipen van de verongelijkte vrouwelijkheid. Verwende Hollandse trutten met jullie gejengel over verantwoordelijkheid, dramatische deeltijdprinsesjes: leer van de lean-in bitches! Kruip niet over de vloer op zoek naar ondergeschoven papadagen. Zoog die kinderen, spreid je melk, wit vergaderzalen. Multitask gemanipuleer, daar zijn wijven goed in.

Lieve haat, natuurlijk ben je geen seksist. Je hebt gelijk: wat-je-zegt-ben-je-zelf is een heel goed argument. Rationeel, XY-steekhoudend. Vrouwenhaat, dat is iets voor mannen met moslimbaarden. In Eritrea, daar hebben vrouwen het pas slecht. Jij weet hoe het zit – je kent jezelf en anderen nog beter. Jij steunt Malala, Julien Blanc is te expliciet: classy misogynie is meer jouw ding.

Het is zo gek: als ik je in die stad tegenkom op de fiets, dan zie ik een gezicht. Ik vergeet dat je een lul bent. Maar je hebt gelijk dat je in mij alleen een kut op poten ziet.

Je bent opmerkzaam. Je ziet gelijk aan mijn blonde haar en roze lippen dat ik zelf ook denk dat ik in een porno thuishoor. Het ligt ook allemaal aan mijn tieten. Meer cup dan brein. Gelukkig maak je tijd vrij om me te vertellen dat ik te dik ben voor een rolletje in ‘Slut Slapped In The Face With Your Words That Squirt Like Sperm’. Op jouw advies sla ik mezelf voor straf op de wang met mijn lillende bovenarmen.

Het spijt me dat ik niet zo ‘fap fap’ bleek als in jouw fantasie. Het spijt me dat ik niet direct begreep dat ‘fap fap’ voor het soppende geluid van jouw rukkende hand staat.

Ik begrijp dat je me liever klein hebt. Net groot genoeg om op mijn rug of knieën te kunnen schuiven, tussen jou en de spiegel in te liggen zodat de leegte niet terugkijkt.

Lieve haat, ik hoor je wanneer je me een sloerie noemt die na de Val van de Muur is geboren en zegt dat ik daarom geen recht van spreken heb. Je hebt gelijk. Jonge vrouwen zijn er om geneukt te worden. Anticonceptie is ontwikkeld om dat makkelijker te maken. Ze hadden het vrouwelijk geslacht geen lippen moeten geven, nu denkt ze dat haar mond ook open mag.

Ik snap dat je niet begrijpt wat ik zeg: met jouw lul aan meningen in mijn bek van nuance is het wat moeilijk om me verstaanbaar te maken.

Uiteindelijk ligt het natuurlijk allemaal aan de moeder de vrouw. Ze had haar gore benen bijeen moeten houden. Die van mij, die van jou. Die klote kutten ook overal!

Al wat leeft moet daar doorheen. Het is altijd haar schuld dat jij bestaat, lieve haat.