Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Help de kriebeldiertjes (2+)

Foto Jeroen Hogenboom

Zondagmiddag driemaal een buitenactiviteit voor kinderen van 2 tot 6 jaar in het Amsterdamse Bos: Kriebeldiertjes. Ga met de begeleiders van Natuur is een Feest de paden af, door het struikgewas, op zoek naar de kleinste dieren van het Bos: pissebedden, mieren, spinnetjes, oorwurmen, regenwormen, duizendpoten en nog veel meer. Daarna ga je een mooi huis voor ze maken. Van takken, blaadjes en mos bouwen we een insectencamping. Nu maar hopen dat ze blijven kamperen. De activiteit duurt een uur. Start bij de Boswinkel, graag van tevoren aanmelden (tel. 020 - 5456 100). Zondag 27 september, 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. De Boswinkel, Bosbaanweg 5, Amstelveen. www.amsterdamsebos.nl