‘Ex-vriend bekent moord op verpleegkundige Waalwijk’

Foto: ANP / Remko de Waal

De ex-vriend van de vermoorde verpleegkundige van het ziekenhuis in Waalwijk heeft bekend dat hij haar in augustus heeft doodgeschoten. Dat melden Omroep Brabant en BN/De Stem op gezag van de advocaat van de man.

De 38-jarige John F. zou volgens advocaat Peter Schouten op 10 augustus gehandeld hebben in een psychose. Op die dag werd de 28-jarige verpleegkundige van het TweeSteden-ziekenhuis doodgeschoten toen ze naar haar auto liep.

Haar ex-vriend zou volgens zijn advocaat van plan zijn geweest om zichzelf voor de ogen van zijn ex-vriendin van het leven te beroven, maar schoot in plaats daarvan de 28-jarige verpleegkundige dood.

politie maakte fouten in onderzoek

Na de moord werd duidelijk dat de verpleegkundige acht dagen voor haar dood aangifte deed van bedreiging. Ze liet de politie weten dat haar ex-vriend mogelijk een vuurwapen in bezit had.

Tijdens een persconferentie in Oosterhout twee dagen later zei de politie het te betreuren dat het niet met meer urgentie heeft ingegrepen. “Achteraf gezien hadden we liever een huiszoeking gedaan bij de verdachte, en hadden we contact met diegene moeten zoeken”, aldus een woordvoerder.

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie (VVD) gaf in antwoord op Kamervragen aan de zaak ‘te betreuren’.

    • Sjoerd Klumpenaar