Brieven

Geen dubbel fietspad

Aanleg van een dubbel (niet door een vluchtstrook gescheiden) fietspad langs de Coolsingel lijkt me vragen om moeilijkheden. Voetgangers moeten bij het oversteken voortaan altijd twee kanten tegelijk opkijken. Het risico op aanrijdingen zal aanzienlijk toenemen. Automobilisten gedragen zich bij de zebrapaden overwegend zeer gedisciplineerd, en trams waarschuwen overstekers tijdig. Een fietser wil doorrijden om te voorkomen dat hij snelheid verliest. In de drukke uren zullen hierdoor niet minder maar meer verkeersincidenten optreden.

Kijk naar wereldsteden

In de plannen voor herinrichting van de Coolsingel is niet voorzien in bushaltes. Dat slaat werkelijk alles. Wie in de toekomst met aangepast vervoer naar de binnenstad wil wordt afgezet bij de Laurenskerk of het Stadhuis. Met de auto gaan is geen optie, omdat parkeren zo waanzinnig duur is. Een bezoekje aan de binnenstad wordt op die manier wel heel onaantrekkelijk. Ik hoop dat er goed wordt nagedacht over de bereikbaarheid van de Coolsingel.

Wat mij betreft houden we gewoon een 2 × 2 baans autoverkeer. Wel eens gedacht aan fly-overs met roltrappen? Nooit in echte wereldsteden geweest?

Loes de Wit

    • Nol Verster
    • Loes de Wit