Zussen Holleeder als getuigen gehoord in onderzoek Passage

ANP / Robin van Lonkhuijsen

Astrid en Sonja Holleeder zullen op korte termijn als getuige worden gehoord in het liquidatieonderzoek Passage. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vanochtend besloten. Ook Sandra Klepper, de ex-vriendin van Willem Holleeder, zal worden gehoord.

De verhoren zullen plaatsvinden op 30 november en 1 december van dit jaar en zullen beperkt worden tot onderwerpen die betrekking hebben op de verdachten in het Passage-onderzoek. Vragen over de rol van Willem Holleeder zullen worden beperkt tot zijn verhouding tot de verdachten in de Passagezaak.

Het Openbaar Ministerie had zich vooraf uitgesproken tegen een verhoor van deze drie getuigen omdat zij in de zaak Holleeder pas half december voor het eerst gehoord worden. Nu het hof heeft besloten de zussen Holleeder al eerder te horen, zal het OM mogelijk verzoeken de zussen achter gesloten deuren te horen in het belang van de waarheidsvinding.

Belangrijk onderwerp: moord Cor van Hout

Belangrijk onderwerp van voor het horen van de zussen Holleeder en ex-vriendin Klepper is de moord op Cor van Hout, de zwager van Willem Holleeder. Cor van Hout en Sonja Holleeder hadden een relatie en kregen twee kinderen. De zussen Holleeder beschuldigen hun broer Willem van de moord op Cor van Hout.

De verdachten in de Passagezaak worden niet beschuldigd van die moord, maar kroongetuige Fred Ros zou daarbij volgens verschillende getuigen wel een rol hebben gespeeld. Daarover zullen de zussen zeker worden gehoord omdat het van belang is voor de toetsing van de geloofwaardigheid van kroongetuige Ros.

    • Jan Meeus