Belastingdienst eist 575.00 euro van Museum Arnhem

De Belastingdienst eist 575.000 euro van Museum Arnhem. Volgens de Belastingdienst heeft het verzelfstandigde museum diensten aan de gemeente verleend, zoals het organiseren van tentoonstellingen. Daarover had btw moeten worden betaald, aldus de fiscus. Het Arnhemse college van B en W heeft de kwestie intussen geagendeerd. De gemeente is „verbaasd”, zegt een woordvoerder, en steunt het museum bij het aanvechten van de vordering. Museum Arnhem zou failliet kunnen gaan, aldus de notulen van de vergadering van B en W, als dit bedrag inderdaad zou moeten worden betaald. „Als er al sprake zou zijn van prestaties, dan worden deze niet verricht jegens de gemeente Arnhem, maar aan burgers.” Een woordvoerder van de Museumvereniging zegt dat dit „een uniek voorval” is, dat andere verzelfstandigde musea tot nu toe niet heeft getroffen. (NRC)