Senioren zijn cool!

Ben (Robert De Niro) zat veertig jaar in de telefoonboekenbranche, en wordt nu de stagiair van de keihard werkende oprichtster Jules (Anne Hathaway) van een hip e-commercebedrijf. The Intern van regisseur-scenarist Nancy Meyers (It’s Complicated, Something’s Gotta Give) is weer zo’n prettige film die op lichte wijze discussies over leeftijdsdiscriminatie en vrouwen op de werkvloer aan de orde stelt. De meeste grappen in The Intern gaan over de botsing tussen de ‘old school’-benadering van Ben en de internetgeneratie. Eerst wordt gelachen om de man die geen Facebook heeft en niet weet hoe zijn laptop aan moet. Later wil de jongen naast hem net zo’n vintage leren attachékoffer als Ben. Senioren zijn cool! Dat klinkt wat voor de hand liggend en belegen, maar de uitwerking overstijgt het materiaal. Dat komt natuurlijk grotendeels voor rekening van De Niro, die hier eindelijk weer eens laat zien hoe goed hij zowel komedie als drama beheerst.

    • André Waardenburg