Zussen Holleeder eerder in openbaar gehoord

Astrid en Sonja Holleeder, zussen van crimineel Willem Holleeder, worden binnenkort als getuige gehoord in de Passage-zaak, over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vanochtend besloten. Ook Sandra Klepper, ex-vriendin van Willem Holleeder, wordt gehoord. De verhoren vinden plaats op 30 november en 1 december. Het Openbaar Ministerie keerde zich eerder tegen deze verhoren omdat de drie getuigen in een andere zaak, die tegen Willem Holleeder zelf, pas half december voor het eerst worden gehoord. Vragen over de rol van Willem Holleeder zullen worden beperkt tot zijn verhouding tot de verdachten in de Passagezaak. Nu besloten is de zussen Holleeder eerder te horen, zal het OM mogelijk vragen dit achter gesloten deuren te doen. (NRC)