Moeder van meisje dat van flat viel wordt niet vervolgd

ANP / Koen van Weel

De moeder van het achtjarige meisje dat in juni van een flat viel in Hoogeveen, wordt niet vervolgd voor de dood van haar dochter. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Uit sectie op het lichaam van het meisje blijkt dat zij door de val om het leven is gekomen; er is geen ander letsel geconstateerd. Uit het onderzoek van het OM kwam niet naar voren wat zich in de nacht had voorgedaan. Daarom is besloten de zaak te seponeren.

Het meisje viel in juni ‘s nachts van de negende verdieping van een flat naar beneden. Ze werd rond 01.30 uur levenloos gevonden voor het gebouw. Haar 35-jarige moeder werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij haar dood. Het gezin bleek bekend bij de hulpverleningsinstanties.

    • Mirjam Remie