Kijken: Kemphanenstrijd Trump en Colbert

Lang stak hij de draak met conservatief Amerika in The Colbert Report. Nu is mediafenomeen Stephen Colbert presentator van The Late Show en ontving hij gisteravond conservatief aller conservatieven: Donald Trump. In de peilingen stijgt de presidentskandidaat naar astronomische hoogten en beledigt de miljardair alles en iedereen met zijn grove uitspraken. Amerikaanse Liberals keken daarom ook likkebaardend uit naar deze kemphanenstrijd.

‘Jarenlang speelde ik een over-the-top conservatief mannetje, maar dat deed ik niet zo lang als jij natuurlijk’, zegt Colbert waarop de zaal in lachen uitbarst. Zelfs Trump - die normaal gehakt maakt van journalisten - kan een lachje niet bedwingen. Colbert: ‘Ik heb eens gekeken naar de uitspraken die ik allemaal deed in The Colbert Report, maar soms weet ik gewoon even niet meer of die uitspraken nou van mij of van jou zijn.’ Hij legt de meest hilarische en conservatieve oneliners voor aan de miljardair: ‘Het vriest en sneeuwt in New York. We hebben klimaatverandering juist nodig!’. Het spelletje: Trump of Colbert?

    • Mathieu Peulen