Janneke Vreugdenhil Taco’s met pompoen en chorizo

illustratie jet peters

De scherpte van pepers wordt aangeduid op de schaal van Scoville. De chile de arbol en habanero bevinden zich in de bovenste regionen van deze schaal, dus u bent gewaarschuwd! Kies eventueel een doodgewone rode lombok voor deze originele tacovulling met zoete geroosterde pompoen en pittige chorizo.

Als bonus het recept voor ingelegde roze uien, die maken de taco’s extra spannend. Laat hiervoor 2 rode, in smalle ringen gesneden uien 10 minuten weken in kokend water. Laat uitlekken en voeg het sap van 1 sinaasappel en 2 limoenen en 1 fijngehakte chilipeper toe – Miers schrijft hier een habanero voor, maar die is loeiheet, dus u kunt ook een lombok gebruiken. Breng op smaak met peper en zout en laat enkele uren marineren. Bestrooi voor het serveren met een handje fijngehakt korianderblad.

Thomasina Miers

Mexicaans!

Uitgeverij: Kosmos

Prijs: €17,50

    • Janneke Vreugdenhil