Toch celstraf voor veroorzaken ongeval

Een 34-jarige man die in 2013 in Meijel een verkeersongeval veroorzaakte waarbij een opa, een oma en hun 2-jarige kleindochter Ize om het leven kwamen, is gisteren in hoger beroep door het hof Den Bosch veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Anders dan de rechtbank vindt het hof dat vast is komen te staan dat de man zeer onvoorzichtig heeft gereden. In eerste instantie legde de rechtbank Limburg hem een taakstraf op van 120 uur. Dat leidde tot groot verdriet bij de ouders van Ize. De vader wierp destijds een stoel naar de rechter. De nu opgelegde straf is ook hoger dan werd geëist door het OM. Op basis van aanvullend onderzoek meent het hof dat de bestuurder, die niet had gedronken, destijds harder heeft gereden dan 80 km/uur, de ter plaatse toegestane maximumsnelheid.(NRC)