NFF is helemaal niet elitair, want Gooische Vrouwen 2 krijgt een Diamanten Film

Het Nederlands Film Festival is geen elitair grachtengordelfeest maar „voor iedereen, arthouse en kaskrakers”. Om die woorden kracht bij te zetten, reikte directeur Willemien van Aalst gisteravond bij de opening van het 35ste NFF in het Utrechtse Beatrixtheater een Diamanten Film uit aan Gooische Vrouwen 2.

De makers kregen een ‘bronzen schaal met ambachtelijke handgemaakte gravure van het Gouden Kalf plus vier „18 karaat geel gouden ‘Gouden Kalf’-speldjes met een 0,02 karaat briljant geslepen diamant”, schrijft het NFF. Bijna een Gouden Kalf dus, de filmprijs waarvoor de film die twee miljoen kijkers trok geen enkele nominatie kreeg. Van Aalst kon er gisteravond moeilijk omheen: het schandaal. Dit weekeind trokken de producenten van Michiel de Ruyter en De Ontsnapping hun films verbolgen terug vanwege het geringe aantal nominaties voor Gouden Kalveren. De opening was gisteravond voor J. Kessel, een sneue mannenkomedie van Erik de Bruyn.